προώθηση-ιστοσ

προώθηση ιστοσελίδας & eshop – οι καλύτερες τεχνικές

Γιατί είναι σημαντική η προώθηση ιστοσελίδας και eshop; Στη σημερινή εποχή είναι απαραίτητο κάθε επιχείρηση να έχει ιστοσελίδα ή eshop. Ειδικά μετά την πανδημία το ποσοστό των ανθρώπων που κάνει τις αγορές του ηλεκτρονικά έχει αυξηθεί κατακόρυφα.Συνεπώς δεν νοείται επιχείρηση χωρίς ιστοσελίδα ή eshop. Το διαδίκτυο είναι χαοτικό. Ακριβώς λόγω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου οι ιστοσελίδες είναι εκατομμύρια. Οπότε αυτό σημαίνει μεγάλος ανταγωνισμός. Στόχος σας είναι να καταφέρετε να ξεχωρίσετε μέσα από αυτό το χάος.Πως θα το πετύχετε αυτό; Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τις καλύτερες τεχνικές για επιτυχημένη προώθηση ιστοσελίδας και του eshop σας ώστε να επιτύχετε το στόχο αυτό.

Πως θα ξεχωρίσει το eshop / ιστοσελίδα μου;

Η κατασκευή της ιστοσελίδας είναι εύκολη διαδικασία. Απλά απευθύνεστε σε κάποιον επαγγελματία και μέσα σε λίγες μέρες είναι έτοιμο το site / eshop σας. Όμως μετά; Τι να το κάνετε αν κανένας ή ελάχιστοι έχουν πρόσβαση; Είναι σαν ένα κατάστημα χωρίς πελάτες.Πως θα είναι βιώσιμη η επιχείρηση; Θα πρέπει να εφαρμόσετε τις ακόλουθες τεχνικές προώθησης eshop και ιστοσελίδας:

Τεχνικές προώθησης eshop και ιστοσελίδας:

  • Content marketing
  • SEO
  • Social media marketing
  • e-mail marketing

Τι είναι όλα αυτά; Πολύτιμα εργαλεία marketing. Δηλαδή;

content marketing

Το content marketing σχετίζεται με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Πρέπει να προσέχετε ιδιαιτέρως τα κείμενα που ανεβάζετε να είναι μοναδικά, στοχευμένα στο κοινό που θέλετε να έχετε και πρωτότυπα. Απαγορεύεται να αντιγράφετε περιεχόμενο από άλλες ιστοσελίδες. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι ορθογραφικά και συντακτικά σωστό καθώς και χρήσιμο, ώστε να προσελκύει χρήστες να το διαβάσουν.

Οφέλη content marketing

Με ένα επιτυχημένο content marketing, που ακολουθεί δηλαδή τους παραπάνω κανόνες καταφέρνετε:

Να δημιουργήσετε το δικό σας στοχευμένο κοινό.Έπειτα εφόσον το καταφέρετε αυτό, μέσω της χρησιμότητας του περιεχομένου σας θα δημιουργήσετε πιστούς χρήστες οπότε και υποψήφιους πελάτες.

Έπειτα σειρά έχει το SEO.

seo - η κορυφαία στρατηγική προώθησης ιστοσελίδας και eshop
Seo προώθηση ιστοσελίδας & shop

SEO η καλύτερη στρατηγική για αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδας και eshop

Το Seo είναι η κορυφαία στρατηγική προώθησης eshop και ιστοσελίδας στο διαδίκτυο!

Σημαίνει search engine optimization και στοχεύει να φέρει την ιστοσελίδα ή eshop σας όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη λίστα αποτελεσμάτων της google, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του site. Αυτό γιατί είναι σημαντικό; όσο πιο ψηλά στα αποτελέσματα βρίσκεται η ιστοσελίδα σας τόσες μεγαλύτερες πιθανότητας έχει κάποιος να κάνει κλικ στο site σας.Οπότε σας προσφέρει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ιστοσελίδας. Για να επιτευχθεί αυτό, να εμφανίζεται ψηλά, πρέπει να τηρεί τις ακόλουθες αρχές. Αυτό διότι η google βαθμολογεί το site σας κατά πόσο τηρεί τις παρακάτω αρχές.

To SEO χωρίζεται σε on-page και off-page.

on-page seo:

Αφορά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, το οποίο πρέπει να βασίζεται στις κατάλληλες λέξεις κλειδιά. Οι κατάλληλες λέξεις είναι οι όροι που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι χρήστες του διαδικτύου για να αναζητήσουν κάτι ανάλογο του περιεχομένου της ιστοσελίδας/ eshop σας. Συνεπώς χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα γι ανά επιλεχθούν οι σωστές λέξεις που θα σας φτάσουν στη κορυφή!

off-page seo:

Εδώ περιλαμβάνονται τεχνικά κριτήρια. Ένα καλό domain, αυξημένο αριθμό ιστοσελίδων που προωθούν με link το site σας και πόσο αξιόπιστη και ασφαλής είναι η ιστοσελίδα σας.

μαγέψτε το κοινό με Social media marketing

Τα social media είναι αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της ζωής των ανθρώπων. Δεν νοείται πλέον άνθρωπος χωρίς κάποιο λογαριασμό στα social. Οπότε ποια άλλη θα μπορούσε να είναι καλή προώθηση ιστοσελίδας; Φυσικά δε γίνεται να μην υπάρχει η παρουσία της επιχείρησής σας εκεί.Έτσι θα έχετε επικοινωνία με τους υποψήφιους πελάτες και μέσω αυτών μπορείτε να προσελκύσετε ακόμα περισσότερους. Υπάρχουν πολλές καμπάνιες προώθησης στα social που με ένα μικρό κόστος μπορείτε να προωθήσετε το site σας. Ή απλά μπορείτε να κοινοποιείτε δωρεάν περιεχόμενο σχετικό με την επιχείρησή σας. Φροντίζοντας πάντα ν αακολουθεί τους κανόνες του content marketing που έχουμε αναφέρει παραπάνω. Δηλαδή στοχευμένο, χρηστικό και σωστό περιεχόμενο.

E-mail marketing για στοχευμένη προώθηση

Προώθηση της ιστοσελίδας/eshop σας δηλαδή μέσω αποστολής email σε δυνητικούς πελάτες. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε sites που παρέχουν αυτή την υπηρεσία είτε δωρεάν είτε με ένα μικρό κόστος. Στέλνουν μαζικά email προώθησης του eshop ή της ιστοσελίδα σας με στοχευμένο θελκτικό περιεχόμενο για να προσελκύσετε νέους πελάτες.

Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχουν πολλά εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για μια επιτυχημένη προώθηση ιστοσελίδας και eshop. Χρησιμοποιήστε όλα αυτά τα εργαλεία και δε θα χάσετε.