Προώθηση ιστοσελίδας μέσω των social media. Φτάστε στη κορυφή. Χτίστε μια επιτυχημένη κερδοφόρα διαδικτυακή επιχείρηση κάνοντας προώθηση της ιστοσελίδας σας μέσω των social media.Στη σημερινή εποχή δεν υπάρχει σχεδόν κανένας άνθρωπος που δεν έχει έστω έναν λογαριασμό social media. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτό το γεγονός υπέρ σας.

Κάνοντας προώθηση της ιστοσελίδα σας μέσω των socia media καταφέρνετε με μικρό κόστος να προσελκύσετε πελάτες.

Επιπλέον εκτός του κόστους, άλλο πλεονέκτημα αυτού του τρόπου προώθησης είναι ότι μπορείτε μέσω των εργαλείων που σας παρέχουν τα μέσα αυτά να στοχεύσετε στο κοινό που επιθυμείτε.

Γιατί να διαφημιστείτε μέσω των social;

Συγκεκριμένα στα social ο κόσμος ανεβάζει όλα τα προσωπικά του στοιχεία, οπότε μπορείτε να στοχεύσετε σε συγκεκριμένη ηλικία, φύλο, επαγγελματική ιδιότητα που σας ενδιαφέρει ή σπουδές ή ακόμα και ενδιαφέροντα.Παραδείγματος χάρη αν έχετε μια επιχείρηση με είδη ψαρέματος μπορείτε να επικεντρωθείτε στο κοινό των αντρών πάνω των 50 που έχουν το ψάρεμα σαν χόμπι.

Ακόμα μπορείτε να παρακολουθείτε live την πρόοδο της καμπάνιας προώθησής σας, ώστε αν πάει κάτι στραβά να τη τροποποιήσετε ανάλογα ή και να τη διακόψετε.

Παρακολουθείτε αναλυτικά την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας. Πόσοι είδαν την διαφήμιση, πόσοι έκαναν κλικ, πόσο κερδοφόρα ήταν η καμπάνια.

Βλέπετε ποιο είναι στην πράξη το προφίλ του κοινού σας. Ποιοι επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα σας, ποιοι αγόρασαν, ώστε να ορίζετε εκ νέου το στόχο κοινό σας και να διεξάγετε μια νέα αποτελεσματική καμπάνια.

προώθηση ιστοσελίδας μέσω social media
διαφήμιση ιστοσελίδας μέσω των social media

κόστος προώθησης ιστοσελίδας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι τιμές προώθησης της ιστοσελίδας σας μέσω των social είναι ιδιαιτέρως οικονομικές ξεκινούν μόλις από ένα ευρώ ημερησίως! Οπότε ανάλογα με το ποσό που διαθέτετε μπορείτε να ορίσετε τη κατάλληλη καμπάνια διαφήμισης.

Αν δεν έχετε λοιπό ακόμα λογαριασμό στα social σπεύστε να ανοίξετε για να απογειώσετε την επιχείρησή σας! Σε σύντομο σχετικά χρονικά διάστημα με επιμονή θα κάνετε γνωστή την επιχείρησή σας και θα αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας (οπότε θα κάνετε και απόσβεση των χρημάτων κατασκευής που δαπανήσατε).

Θα δημιουργήσετε σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σας, πελάτες ή δυνητικούς πελάτες και θα αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Τα πιο δημοφιλής μέσα με προωθητικές καμπάνιες είναι το instagram και το facebook.

Προώθηση ιστοσελίδας μέσω facebook

Πρώτα καθορίζετε το στόχο της καμπάνιας διαφήμισης. Αν θέλετε να πετύχετε αναγνωρισιμότητα, να αξιολογήσετε την αγορά ή να επιτύχετε μετατροπή.

Ύστερα επιλέξτε αν θα χρησιμοποιήσετε μόνο κείμενο , εικόνα-ες , βίντεο, αν θα στείλετε μηνύματα μέσω messeger ή θα κάνετε story.

Επιλέξτε ποιο είναι ο στόχος κοινό σας.

Δημιουργήστε ένα ενδιαφέρον και σωστό περιεχόμενο.

Μελετήστε προσεκτικά την αγορά και τον ανταγωνισμό ώστε να προσαρμόσετε ανάλογα την καμπάνια σας.

Δημιουργήστε facebook pixel και κάντε σύνδεση κώδικα με τηνν ιστοσελίδα σας για να να λάβετε υπόψην όλα τα δεδομένα.

Στο τέλος της καμπάνιας μελετήστε τα αποτελέσματα για να συγκεντρώσετε πολύτιμες πληροφορίες για μελλοντική χρήση.

Προώθηση ιστοσελίδας μέσω instagram

Καθορίστε το στόχο της διαφήμισης.

Επιλέξτε πως θα διεξαχθεί η καμπάνια, μέσω φωτογραφίας, βίντεο, story, carousel ή μηνυμάτων.

Επιλέξτε ή προσαρμόστε ανάλογα τις φωτογραφίες ή τα βίντεο για ένα όμορφο, ελκυστικό αποτέλεσμα που θα ερωτευτεί ο χρήστης.

Ορίστε το στόχο κοινό σας.

Δημιουργήστε πρωτότυπο, σωστό και όμορφο περιεχόμενο.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα hashtag, 5 το πολύ.

Μελετήστε την αγορά και τον ανταγωνισμό.

Τέλος, μετά το πέρας της καμπάνιας αξιολογήστε το αποτέλεσμα για να προσαρμοστείτε κατάλληλα στα νέα δεδομένα.